DEKLARATA

VIEW ALL -
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT

  NJOFTIM PËR SHTYP

  Ecuria e procesit të vettingut Për periudhën 1 Shkurt 2018 – 31 Janar 2019 Procesi i vettingut, edhe pse, deri tani, ka ecur me ritme të ngadalta ka arritur një sërë objektivash të rëndësishëm. Kjo duket nga të dhënat e vitit të parë të veprimtarisë së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (KPK). Kështu, nga 800...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT, Klinika Legale - Deklarata & Njoftime

  DEKLARATË PËR SHTYP

  NDOTJA NË SPITALLË TË DURRËSIT KËRKON PËRGJEGJSHMËRI DHE ZBATIM TË LIGJIT NGA AUTORITETET SHTETËRORE Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) duke marrë shkas nga ankesat e banorëve të zonës së Spitallës (Bashkia Durrës) se si pasojë e hedhjes në kanalin kullues të kësaj zone të produkteve të peshkut, ndotja e ambientit ku ata banonin ishte tej...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT

  NJOFTIM PËR SHTYP

  Nevojë urgjente për dialog të gjerë Politik dhe konstruktiv për reformën zgjedhore Edhe pak muaj na ndajnë nga zgjedhjet e 30 Qershorit 2019 të organeve të qeverisjes vendore. Në Kuvendin e Shqipërisë nga mazhoranca parlamentare është paraqitur një draft për disa ndryshime në Kodin Zgjedhor në fuqi, ndërkohë që Kryetari i Kuvendit të Shqipërisë në...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT

  DEKLARATË PËR SHTYP

  Thirrje drejtuar anëtarëve të Këshillit Bashkiak Tiranë të mos miratohen disa pika të projektvendimit mbi “Kontrollin e Territorit dhe përcaktimin e disa kundravajtjeve administrative dhe sanksionin që vendoset për to në Bashkinë e Tiranës.” Të nderuar Zonja/ Zotërinj Këshilltarë të Këshillit Bashkiak Tiranë, Ju drejtohemi publikisht dhe me urgjenc...
 • in Deklarata, DEKLARATAT

  5% PËR ARSIMIN E FËMIJËVE DHE TË RINJVE TANË!

  Tiranë, 13 Dhjetor 2018 – Organizatat e Shoqërisë civile me anë të kësaj deklarate publike duan të shprehin mbështetjen e tyre për kërkesën e studentëve për rritjen e buxhetit të arsimit në Shqipëri në masën 5 % të prodhimit të përgjithshëm bruto (PBB). Shqipëria investon vetëm 3.3% e PBB-së për arsimin, shifër kjo larg standardit...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT

  NË DITËN NDËRKOMBËTARE TË TË DREJTAVE TË NJERIUT

  Sot në ditën ndërkombëtare të të drejtave të njeriut, përkujtojmë 70 vjetorin e miratimit të nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara të Deklaratës Universale për të Drejtat e Njeriut. Deklarata përfaqëson përpjekjen e parë globale për të artikuluar mbrojtjen e atyre të drejtave që shumë njerëz besonin se ishin të drejta themelore që i...
 • in 0 - Lajme, DEKLARATAT, Gjyqesori - Deklarata & Njoftime

  NJOFTIM PËR MEDIAN

  Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KSHH) dhe Instituti i Studimeve Politike (ISP) me mbështetjen e Fondacionit Shoqëria e Hapur për Shqioërinë gjatë vitit 2018 kanë kryer monitorimin e procesit te vettingut të gjyqtarëve dhe prokurorëve dhe ligjërimin politik e publik mbi reformën në drejtësi. Gjetjet kryesore të raporteve përkatëse për periudhat deri ...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT

  DEKLARATË PËR SHTYP

  Ecuria e procesit të vettingut në drejtësi ka rëndësi të veçantë për krijimin e institucioneve të reja, për përmbushjen e detyrimeve kushtetuese e integruese të vendit, për zhbllokimin e ngërçeve të krijuara në procesin e plotësimit të vakancave në Gjykatën Kushtetuese dhe Gjykatën e Lartë, si dhe për të përmbushur në kohë e me cilësi...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT

  TRANSPARENCA DHE KUR ËSHTË RASTI, PËRGËNJESHTRIMI I NJË NJOFTIMI APO TË DHËNAVE QË NUK I PËRGJIGJEN TË SË VËRTETËS JANË TË DOMOSDOSHME

  Gjatë kryerjes së operacionit “Vol-vo 4” janë kryer një numër i konsiderueshëm ndalimesh dhe arrestimesh. Sipas medias referohet se është arrestuar edhe shtetasja Mimoza Ndoka, e akuzuar për tjetërsim pronash. Sipas njoftimeve të medias, të dt.25 Tetor 2018, prokuroria ka kërkuar për shtetasen M. Ndoka, masë sigurimi “arrest në burg”, ndërsa gjykat...
 • in 0 - Lajme, Deklarata, DEKLARATAT, Mireqeverisja - Deklarata & Njoftime

  Ndryshimet në Kodin Zgjedhor kërkojnë konsensus dhe shmangie të formalizmit në konsultimin publik

  Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) që më datë 13 Nëntor 2017 ka përshëndetur ngritjen e Komisionit të Posaçëm Parlamentar për Reformën Zgjedhore. Në deklaratën tonë publike është theksuar nevoja që ky proces të ishte gjithëpërfshirës, cilësor, por jo i vonuar. Pas mbarimit të mandatit 6 mujor të këtij Komisioni dhe shtyrjes së afatit për veprimta...

eventet

< 2019 >
November
MoTuWeThFrSaSu
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
TOP