Deklaratë për shtyp: Dita botërore kundër abuzimit të fëmijëve


Në kuadër të ditës botërore kundër abuzimit të fëmijëve, në datën 19 Nëntor 2006, me nismën e CRCA në bashkëpunim dhe me disa organizata të tjera për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, ndër të cilët dhe Komiteti Shqiptar i Helsinkit reaguan nëpërmjet një deklarate publike “Qeveria shqiptare të marrë masa për ti dhënë fund abuzimit të fëmijëve në Shqipëri”.

Në këtë deklaratë, organizatat shprehën shqetësimin e tyre për situatën e rëndë dhe dhunën që i nënshtrohen fëmijët në Shqipëri si dhe i sugjerojnë qeverisë shqiptare të ndërmarri disa masa emergjente lidhur me mirërritjen e fëmijëve dhe parandalimin e dhunës ndaj tyre, përmirësimin e shërbimeve për fëmijët viktima të dhunës të të gjitha formave, miratimi e një ligji që ndalon përdorimin e dhunës ndaj fëmijëve në familje, insitucione dhe shoqëri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Postime

eventet

Event Calendar WD requires PHP Calendar module to display events. Contact your hosting provider or enable it manually.
TOP Komiteti Shqiptar i Helsinkit