Deklaratë për shtyp: Ngushëllime për largimin nga jeta të akademikut dhe themeluesit / ish drejtuesit të Komitetit Shqiptar të Helsinkit


Ne e njohim dhe kujtojmë atë si intelektual të shquar dhe historian me kapacitet dhe objektiv, ndërsa KShH e njeh atë për meritat e tij në krijimin e Forumit të parë Shqiptar për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive Themelore të Njeriut, i cili më vonë u emërtua “Komiteti Shqiptar i Helsinkit”. Profesor Arben Puto së bashku me një grup intelektualësh e themeluan këtë organizatë në kontekstin e valës së parë të lëvizjeve për transformim demokratik të Shqipërisë, në Dhjetor të vitit 1990.

Profesor Arben Puto e drejtoi Komitetin Shqiptar të Helsinkit për 10 vjet dhe është angazhuar gjithashtu në mënyrë aktive si anëtar i Asamblesë së KShH-së për 26 vite. Kontributi i tij në fushën e mbrojtjes dhe lirive të shtetasve është i veçantë. Ai u kujdes dhe dha kontribut të veçantë në edukimin e brezit të ri, aktivistëve të KShH-së. Në krye të këtij Komiteti ai kontribuoi gjithashtu në rritjen e jehonës dhe krijimin e një reputacioni shumë të mirë të organizatës brenda dhe jashtë vendit, sa i takon reagimeve të vazhdueshme dhe kurajoze për mbrojtjen e të drejtave dhe lirive të shtetasve. Vitet e fundit, Profesor Arben Puto ka pasqyruar në një punim të veçantë kontributin e KShH-së nga themelimi i tij.

Anëtarët e Asamblesë së KShH-së dhe aktivistët e shumtë të organizatës do ta kujtojnë me mirënjohje të thellë për meritat e çmuara në drejtim të njohjes dhe forcimit të rolit të shoqërisë civile, konsolidimit të mëtejshëm të demokracisë dhe shtetit të së drejtës.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Postime

eventet

Event Calendar WD requires PHP Calendar module to display events. Contact your hosting provider or enable it manually.
TOP Komiteti Shqiptar i Helsinkit