DEKLARATA

VIEW ALL -
 • in Deklarata, DEKLARATAT

  Deklaratë për shtyp – Ndotja në fshatrat e Krujës po rrezikon jetën dhe shëndetin e shtetasve

  Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH), ndoqi me shqetësim pamjet filmike të publikuara nga emisioni investigativ “Fiks Fare” i televizionit Top Channel. Në këto pamje u transmetua ndotja shqetësuese nga djegia e furrave të gëlqeres në fshatin Borizanë dhe Nikël të Krujës. Para disa javësh, vëzhgues të KShH-së kanë kryer verifikime në fshatin Borizan...
 • in Deklarata

  Deklarate per Shtyp: Në ditën ndërkombëtare për eleminimin e diskriminimit racial

  Data 21 Mars shënon ditën ndërkombëtare për eleminimin e diskriminimit racial.   Sipas Konventës së UN për eleminimin e të gjitha formave të diskriminimit racial, ky i fundit nënkupton çdo dallim, përjashtim, kufizim, ose preferencë në bazë të racës, ngjyrës, prejardhjes, origjinës kombëtare ose etnike që ka për qëllim ose ndikon në zhvleftësi...
 • in Deklarata

  MOSRESPEKTIMI I AFATEVE LIGJORE TË KODIT ZGJEDHOR

  Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) është duke monitoruar aspekte të rëndësishme që kanë të bëjnë me mbarëvajtjen e procesit parazgjedhor, në kuadër të zgjedhjeve parlamentare që do të zhvillohen në vendin tonë në datën 18 Qershor të këtij viti.   Me anë të medias jemi informuar se, ka parti politike që nuk kanë propozuar pranë...
 • in Deklarata

  Në mbështetje të Raportit të DASH dhe për më shumë transparencë për publikun në zbatimin e reformës në drejtësi

  Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH), duke vlerësuar dhe mbështetur Raportin e Departamentit Amerikan të Shtetit për të drejtat e njeriut në Shqipëri për vitin 2016, bën thirrje për reflektim dhe zgjidhje efektive të problematikave të të drejtave të njeriut, të evidentuara në këtë raport.   Në raportin e DASH, problemet më të rëndësishme që ce...
 • in Deklarata

  SHQETËSUESE SITUATA E DHUNËS PSIKOLOGJIKE DHE FIZIKE NDAJ FËMIJËVE NË SISTEMIN ARSIMOR PARAUNIVERSITAR

  Sot, në datën 7 Mars 2017, festohet si çdo vit dita e mësuesit, e cila i kushtohet personelit edukues të shkollave dhe universiteteve. Ndërkohë që një pjesë e këtij personeli gëzon integritet dhe punon me përkushtim, profesionalizëm dhe me cilësi të lartë, Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) vëren me keqardhje se në sistemin arsimor parauniversita...
 • in DEKLARATAT

  T’i jepet fund gjuhës dhe thirrjeve të urrejtjes ndaj Shqiptarëve në Maqedoni

  Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) si një organizatë e pavarur jo-qeveritare shpreh shqetësimin e saj për ngjarjet e fundit në Maqedoni. Presidenti i Maqedonisë refuzoi të japë mandatin për formimin e qeverisë se re kreut të opozitës. Këtë ai u mundua të justifikojë me thirrje të urrejtjes nacionaliste ndaj partive shqiptare të Maqedonisë, duke i...
 • in Deklarata

  THIRRJE PUBLIKE E KOALICIONIT “DREJTËSI PËR TË GJITHË”

  Në emër të Koalicionit “Drejtësi për të gjithë”, vlerësojmë se qytetarët kërkojnë hapa konkrete dhe vullnet të qartë nga të gjitha forcat politike dhe institucionet kushtetuese, për zbatimin efektiv të reformës në drejtësi dhe zhvillimin e zgjedhjeve të lira dhe të ndershme. Pa këto dy reforma tepër të rëndësishme për vendin tonë, nuk mund të...
 • in DEKLARATAT

  Rekomandohet zgjidhje e shpejtë dhe efektive për kërkesat e banorëve të Zharrëzës

  Sot në dt. 27 Shkurt 2017, përfaqësues të Komitetit Shqiptar të Helsinkit (KShH) u takuan me banorët e Fshatit Zharrëz të Bashkisë së Patosit, të cilët prej disa ditësh kanë nisur një tubim dhe kanë rrugëtuar drejt Tiranës, duke u vendosur para Ministrisë së Energjisë dhe Industrisë. Prej kohësh, banorët e Zharrëzës janë ankuar dhe...
 • in DEKLARATAT

  Shqetësuese ndotja e ambientit në fshatin Borizanë dhe Kadias të Krujës

  Duke marrë shkas nga njoftimet në media dhe nga disa ankesa të banorëve në fshatrat Borizane dhe Kadias të Krujës, të cilët ankohen se vazhdon djegia e furrave të gëlqeres, Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH) realizoi një mision verifikimi në terren. KShH mori takim me përfaqësues të zgjedhur, me banorë të zonës, me pronarë të...
 • in DEKLARATAT

  Të parandalohen vetëvrasjet në sistemin e burgjeve

  Sipas njoftimeve në median e dt. 18 Shkurt 2017, në Institucionin e Ekzekutimit të Vendimeve Penale në Rrugën “Mine Peza”, (Burgu 302) Tiranë, i dha fund jetës 23 vjeçari, i paraburgosuri me iniciale N. L. Komiteti Shqiptar i Helsinkit (KShH), duke marrë shkas nga kjo ngjarje e dhimbshme shpreh shqetësimin se, vetëm brenda këtij viti...
TOP